Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag? Bekijk dan hier de antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op. 

Reserveren tijdens Corona-periode

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn tijdens de Corona-periode vragen wij het volgende.

Wilt u kamperen op ons kampeerterrein, stuur dan een e-mail naar info@harskamperdennen.nl Geef daarin antwoord op de volgende vragen:

1) Bent u zelf voorzienend (in bezit van eigen toilet)?

2) Bent u allen één en hetzelfde huishouden/gezin? En wat is de samenstelling van uw gezin?

3) Welke periode wilt u verblijven?

4) Met welk kampeermiddel wilt u komen?

5) Wilt u gebruik maken van elektriciteit?

6) Wat zijn uw adresgegevens?

Kan ik nog wel kamperen op de Harskamperdennen vanwege het Coronavirus?

Op dit moment zijn wij alleen open voor gasten die reeds gereserveerd hebben. Aan de hand van de regelgeving van de RIVM en de verspreiding van het Coronavirus zullen wij de mogelijkheid tot kamperen op ons terrein aanpassen. Houd voor de actuele informatie onze site in de gaten. 
Laatste update 27-3-2020:

Opening van het toeristische seizoen
De recreatiesector is, naast agrofood en transport & logistiek, één van onze belangrijkste economische pijlers. We merken dat zowel ondernemers in deze sector áls gasten graag willen weten of en hoe het toeristische seizoen van start gaat.
De Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM) heeft ten aanzien van de recreatiesector het volgende besloten en in een noodverordening vastgelegd.
De strekking van deze noodverordening1 is
- dat recreatieterreinen, vakantieparken, (boeren)campings, natuurgebieden en stran-den zich strikt moeten houden aan de algemene maatregelen (zoals te vinden op de website van het RIVM);
- dat de gemeenschappelijke toilet-, was- en douchevoorzieningen met deze noodver-ordening tot nader order als verboden locaties zijn aangewezen.
Wat betekent dit in de praktijk? • Campings (ook boerencampings), vakantieparken en recreatieterreinen mogen gas-ten verwelkomen die zelfvoorzienend zijn (u kunt daarbij denken aan eigenaren van vakantiehuisjes of campers waarin eigen kook- en sanitaire voorzieningen aanwezig zijn). • Alle richtlijnen van de Rijksoverheid (ten aanzien van hygiëne, 1,5 meter afstand en samenscholingsverboden) dienen in acht te worden genomen. • Gemeenschappelijke voorzieningen (zoals de toilet-, douche- en wasgelegenheden) blijven tot nader order gesloten. • Overtredingen van de bovenstaande maatregelen leiden, door middel van een nood-bevel, tot de onmiddellijke sluiting van het gehele terrein. • Eventuele horeca op de camping, het vakantiepark of het recreatieterrein mag alleen open voor bestellen en afhalen van eten en drinken (dus niet ter plekke nuttigen!).

Welke maatregelen zijn er getroffen omtrent het Coronavirus?

Laatste update: 27-03 17:00

Geachte gast,

Zoals u wellicht heeft vernomen, heeft het Coronavirus grote impact op ons land. Ook wij zijn genoodzaakt, voor uw en onze veiligheid, maatregelen te treffen om verspreiding van het virus tegen te gaan. Middels deze brief willen wij u graag kenbaar maken wat dat betekent voor uw verblijf op ons kampeerterrein.

Verblijf
Allereerst zijn gasten met symptomen passend bij het Coronavirus zoals omschreven door het RIVM, niet welkom om te komen kamperen op het kampeerterrein. Tevens gasten die tijdens hun verblijf last krijgen van deze symptomen verzoeken wij dit telefonisch te melden en het terrein direct te verlaten. Daarnaast zijn er in deze periode geen bezoekers welkom op het terrein en ook vriendjes en vriendinnetjes of kleinkinderen worden verzocht thuis te blijven. U kunt enkel met uw eigen gezin komen kamperen.

Kamperen en regels
Kamperen op het kampeerterrein betekent dat op uw staanplaats dezelfde regels van het RIVM gelden als thuis. Dit houdt in dat u alleen voor het hoogst nodige van uw plek af gaat, sociale contacten zoveel mogelijk vermijdt, u regelmatig handen wast, u zoveel mogelijk afwast, doucht en naar de wc gaat in uw eigen kampeermiddel  en consequent anderhalve meter afstand houdt van personen anders dan uw gezin. Daarbij willen wij u erop attenderen dat ook op het kampeerterrein groepsvorming verboden is. Om deze laatste regel te kunnen handhaven hebben wij besloten de gemeenschappelijke ruimtes te sluiten.

Hygiëne en Sanitair
Ook worden er op het terrein speciale hygiëneregels gehanteerd. Zo bent u verplicht voor het binnenkomen van de receptie uw handen te wassen. Ook zal er extra aandacht besteed worden aan de schoonmaak van de receptie, met de nadruk op de zogenoemde “handcontactpunten”.

Wegens de regelgeving vanuit de gemeente zijn onze sanitair gebouwen op dit moment gesloten.
U kunt wel komen kamperen wanneer u zelfvoorzienend kunt kamperen en geen gebruik hoeft te maken van het sanitair. De stortplaats voor het chemisch toilet en de watertappunten op het terrein zijn wel geopend.

Receptie en betalingen
De receptie heeft tijdens deze periode aangepaste openingstijden. Bij aankomst vragen wij u voor de slagboom te wachten in uw auto en het volgende 06-nummer te bellen. Er komt dan iemand om u te helpen met inchecken. Wij vragen u te allen tijde om met 1 persoon van uw staanplaats de receptie te betreden. Tevens vragen wij u in acht te nemen dat er maximaal 2 gasten tegelijk in de receptie aanwezig mogen zijn. Wanneer er verschillende gasten tegelijk de receptie willen betreden vragen wij u buiten een rij te vormen waarbij u de minimale afstand van 1,5 meter tot elkaar in acht neemt. Ten slotte vragen wij u betalingen met de pin te voldoen.

Tijdens het verblijf is er voor praktische vragen omtrent uw verblijf (zoals vragen over eventuele defecten, het kopen van gasflessen etc.) een speciale hulplijn. Deze hulplijn is beschikbaar van 10 tot 12 uur en van half 2 tot 5 uur. U hoeft op deze manier niet voor praktische vragen naar de receptie te komen. Voor vragen omtrent uw reservering bent u welkom op de receptie tijdens de openingstijden.

Speeltuintjes
Uit de gegevens die nu bekend zijn, lijken kinderen weinig bij te dragen aan de verspreiding van het Coronavirus. Kinderen mogen daarom met elkaar spelen in de speeltuintjes zolang zij geen klachten hebben als koorts, verkoudheidsklachten of hoest. In de speeltuintjes wordt een maximum aantal van 3 kinderen gehanteerd. Ook willen wij ouders vragen toezicht te houden op hun kinderen tijdens het spelen om hen een gepaste afstand (1,5 meter) van elkaar te laten houden.

Het naleven van de regels
Samen zullen we moeten streven naar een veilig en leefbaar terrein voor iedereen. Het is daarom in uw, ons en het terrein haar belang dat deze leefregels goed nageleefd zullen worden. Om er zeker van te zijn dat al onze gasten kennis hebben van de maatregelen op het terrein en deze zullen naleven, vragen wij al onze gasten boven de achttien jaar het formulier met leefregels te ondertekenen. Dit formulier vindt u op pagina 3 van dit document. Wij vragen u een geprinte versie van het formulier mee te nemen bij het inchecken, met de handtekeningen van alle personen boven de achttien jaar op de plaats. Tevens zullen wij toezien op het handhaven van de leefregels en behouden wij het recht gasten te verwijderen van het terrein wanneer zij de regels niet in acht nemen.

Al deze regels kunnen aan de hand van de maatregelen van de Nederlandse regering en de adviezen van het RIVM aangepast worden. Dit zal tijdig aan u kenbaar gemaakt worden.

Is het mogelijk mijn verblijf te annuleren in verband met het Coronavirus?

Vanuit de branche wordt momenteel l gewerkt aan een coulanceregeling, waarbij aan de consument compensatie wordt geboden voor het gegeven dat de overeenkomst niet tot uitvoering is gekomen. De details van deze coulanceregeling, die de vorm zal krijgen van een voucher, zijn echter nog niet bekend, omdat daarover nog gesproken wordt met het ministerie van EZK (Economische Zaken en Klimaat) en de ACM (Autoriteit Consument en Markt). Zodra daarover meer bekend is, informeren wij u daarover nader en wij vragen uitdrukkelijk om hierop geduld te betrachten.

Voucherregeling verlengd tot 1 juli

Vanwege het langer voortduren van de beperkingen die samenhangen met het coronavirus, is besloten de voucherregeling te verlengen, vooralsnog voor annuleringen tot 1 juli 2020.

Is er Wi-Fi aanwezig op het terrein?

Bij de receptie is een gratis WiFi punt, vraag naar het wachtwoord.

Zijn honden toegestaan op het kampeerterrein? 🐶

Op een beperkt deel van het kampeerterrein (Veld B 1-19) mag u kamperen met hond. Honden horen op het terrein en buiten het terrein aangelijnd. Sinds 2019 is er tegenover het kampeerterrein een 28 ha. groot losloopgebied voor honden.

Gasten en bezoekers mogen geen hond meenemen.

Hoeveel plaatsen heeft Harskamperdennen?

Harskamperdennen heeft alleen toeristische plaatsen,  zo'n 120 plaatsen met elektra, 36 comfortplaatsen, 18 plaatsen voor gasten met hond(comfortpl.), ruim 70 plaatsen op het Natuurkampeerterrein en 11 huuraccommodaties . Zie de plattegrond voor de indeling van het terrein.

Is er plek voor campers?

Campers zijn toegestaan mits er, behalve bij aankomst en vertrek, niet mee wordt gereden. Op het Natuurkampeerterrein zijn geen campers maar wel kampeerbusjes toegestaan.

Wat zijn de aankomst- en vertrektijden?

Een gereserveerde plaats is op de dag van aankomst vanaf 14.00 uur beschikbaar. Op de dag van vertrek kunt u tot uiterlijk 12.00 uur op de kampeerplaats staan. Op de vertrekdag zelf kunt u bij de receptie, indien mogelijk, tegen betaling van het Dag Uittarief de hele dag blijven staan.

Tot hoe laat kan ik ’s avonds arriveren?

Vanaf 27 maart zijn wij weer open. U kunt uiterlijk tot 18:00 uur aankomen. 

Vrijdag 29 mei is de receptie tot 21.00 uur geopend voor aankomst.

Is er een recreatieteam?

Tijdens de Meivakantie, Hemelvaart/Pinksteren in 2020  is er geen recreatieteam i.v.m groepsvorming. (Corona) 

De zomervakantie 2020 is nog onzeker.

 

Mag ik met de auto op het terrein? 🚗

Het kampeerterrein is autovrij, na het uitladen rijdt u de auto stapvoets naar de parkeerplaats. Voor boodschappen kunt u gebruik maken van een bagagewagentje.

Wat is er aan elektra mogelijk?

De meeste plaatsen met elektra aansluiting hebben een 6 Ampère aansluiting (er zijn nog een paar plaatsen met 4 Ampère). Let op met 6 Ampère x 230 Volt kunt u maximaal 1.320 Watt aansluiten.

Wat zijn de openingstijden van de receptie?

De openingstijden van de receptie zijn wisselend. Het hele seizoen is de receptie (in ieder geval) geopend van 10:00 tot 12:00 uur. Komt u buiten de openingstijden van de receptie aan, dan hangt er een 06 nummer op de deur. De aankomsttijd voor uw kampeerplaats is altijd na 14:00 uur.

Mag er worden gebarbecued? Mag er worden gestookt?

Afhankelijk van de weerssituatie mag er worden gebarbecued, bij twijfel vraag er naar bij de receptie. Barbeque op gas is bijna altijd mogelijk!

In verband met het kwetsbare gebied waarin de Harskamperdennen zich bevindt mag er alleen kampvuur worden gemaakt op de daarvoor bestemde plaatsen met uitdrukkelijke toestemming van de eigenaren van het terrein. Dit geldt ook voor vuurkorven, stookpotten, vuurschalen e.d.

Kijk eventueel op www.natuurbrandrisico.nl  Gelderland Midden. Wij kondigen bij Fase 2 een algeheel stookverbod af (incl. BBQ op kolen)