Kampeerterrein op een unieke locatie

Kampeerterrein de Harskamperdennen bestaat al sinds 1961 en is een begrip onder pure kampeer liefhebbers. Harskamperdennen is weliswaar een groot terrein maar heeft de beleving van kleinschalig kamperen weten te behouden.

Het terrein is verdeeld in verschillende delen, zoals een Natuurkampeerterrein voor basic kamperen, veldjes met elektra aansluitingen, aparte familieveldjes en een klein afgescheiden hondenterrein met eigen ingang.

Op avontuur in de natuur

Harskamperdennen is een combi-kampeerterrein waarvan één deel met elektra en comfortplaatsen en een echt basic Natuurkampeerterrein. Het echte pure kamperen, zonder opsmuk, kun je hier beleven. De ervaring van het buitenleven en de natuurbeleving staan heel dicht bij de uitgangspunten van ons kampeerterrein.

De Veluwe als natuurgebied kan direct vanaf het terrein worden ontdekt. Het dorpje Kootwijk, het Kootwijker Zand en Radio Kootwijk liggen op loop - en fietsafstand.

Ontstaan van het terrein

Op de plaats van de Harskamperdennen is in de 2e Wereldoorlog een schietterrein voor de Duitsers aangelegd door een aannemer uit Ede. De wallen die het terrein in verschillende delen opsplitsen getuigen nog steeds uit die tijd. Er is waarschijnlijk nooit geoefend door de vijand want er is helemaal geen munitie gevonden. Vlak na de oorlog is terrein nog een paar jaar gebruikt door een plaatselijke schietvereniging.

Eind jaren vijftig gaf de overheid de opdracht aan Staatsbosbeheer om een 'voorbeeldterrein' voor de verblijfsrecreatie te ontwerpen. In 1961 werden de poorten voor het eerst geopend en nu ruim vijftig jaar later wordt er nog steeds gekampeerd.

Beschikbaarheid en prijzen