Plan uw bezoek
Zoek op of Zoek op Accommodaties
Zoek op of Zoek op Kampeerplekken

Omringende natuur

Heb je gekozen voor de Harskamperdennen, dan ben je onder andere gekomen voor de ligging. Aan de rand van een uitgestrekt deel van de Midden Veluwe, de grootste zandverstuiving van West Europa, het Kootwijker Zand op loopafstand. Het pittoreske dorpje Kootwijk met het kerkje uit de 12e eeuw is vlak in de buurt.

Kampeerterrein midden in de natuur

De Harskamperdennen ligt binnen een (grofwild)raster en gaat op in de omringende natuur. En dat betekent geen coniferenhagen en dergelijke maar wel bijvoorbeeld grove dennen van meer dan 150 jaar oud en andere beplanting die ook in het omringende bos voorkomt.

Harskamperdennen ligt voor Nederlandse begrippen op een unieke locatie, op loopafstand van het Kootwijker Zand. Radio Kootwijk met zijn karakteristieke zendgebouw ligt op zes kilometer afstand. 

Uniek stukje natuur

De Harskamper dennen maakten onderdeel uit van windsingels die in 1850 werden aangeplant. Deze singels waren een voorloper van een grote bosaanplant op de Veluwe aan het begin van de twintigste eeuw.

Hier zijn onder andere de bossen rondom het Kootwijker Zand, bedoeld om het oprukkende zand te beteugelen, het bewijs van. Staatsbosbeheer laat u met het Kootwijker Zand zien, hoe de Veluwe er ruim 100 jaar geleden uitzag, namelijk woest en ledig.