Fietsen en wandelen op de Veluwe

De Harskamperdennen ligt aan Fietsknooppunt 70 en is een ideaal startpunt voor fietsen over de Veluwe. Daarnaast zijn wij een unieke uitvalsbasis voor wandelingen direct vanaf het kampeerterrein. Bij de ingang van het terrein zijn twee uitgezette paaltjes wandelingen van 3,5 en 6 kilometer afstand. 

Onze eigen samengestelde routes

Een leuk rondje fietsen kan met een Rondje Kootwijker Zand (25 km.) of wil je wat langer fietsen kun je de route van bijna 40 km Rondom Kootwijk nemen.

Voor MTB-ers is er een stoere, geaccidenteerde route van 50 km a/d rand van het Kootwijker Zand (fiets eventueel vanaf Harskamperdennen volgens de MTB bordjes)

Andere mooie fietsroutes

Via de fietsknooppunten zijn er nog diverse andere mooie routes. Wij verhuren natuurlijk ook fietsen via de plaatselijke fietsverhuurder en er zijn zg. Veluwefietsen te huur veluwefiets.nl.

de Zandvlakte v/d Veluwe | door KootwijkerZand naar Houtdorperveld | Fietsen rond de Harskamp | Over de Veluwe naar paleis het Loo | Over de Hei naar het Loo | Door de bossen naar Otterlo | Woestijn midden op de Veluwe | Rondom het Harskamper- en het Kootwijker Zand | Lunteren-Harskamp-Barneveld | Over de Heidevelden v/d Veluwe

Wandelen op de Veluwe

De mooisteroutes.nl heeft bij ons fraaie routes uitgezet van 13 km, genaamd COTEVICK en twee routes vanuit Kootwijk van 11 km, genaamd EINDELOOS en ZANDVLOED van 14 of 18 km. 

De Harskamperdennen ligt aan het Veluwe Zwerfpad van 357 km. Dit zwerfpad is opgedeeld in een aantal deelwandelingen bij ons in de buurt zoals Het Kootwijker Zand (wandeling van 14 km) een must om te bezoeken en ligt hier 2,5 km. vandaan, zo zag de Veluwe er ruim honderd jaar geleden uit.

En dan zijn er ook nog de Klompenpaden...

Klompenpaden zijn rondwandelingen in het agrarisch cultuurlandschap. Ze gaan zoveel mogelijk over historisch tracé en voeren over onverharde paden via boerenland en landgoederen. Rust, kleinschaligheid en de combinatie van cultuur en natuur bepalen de sfeer en vertellen bewoners en wandelaars over de geschiedenis van hun omgeving.

Hieronder een aantal nabij gelegen Klompenpaden;

En verder wel eens gehoord van de zogenaamde Trage Tochtwandelingen, zoals deze in Kootwijk van 16 km of op het park de Hoge Veluwe van 16 km of het Wekeromse Zand van 13 km? Doen hoor! En dan nog een Groene Halte wandeling met het OV naar het Deelerwoud een wandeling van 14,9 km.